Klokken er 4 og jeg står tidligt op. Jeg skynder mig ud
på badeværelset for at veje mig: 10 sten 8 pund igen – pokkers! Min slankekur,
som jeg den 26. august påbegyndte, går ikke ret godt – det ved jeg med
sikkerhed !!!!
Jeg har lidt ondt i venstre skulderen i dag, så beslutter
jeg at holde en dags pause fra at luge i køkkenhaven. Men Lois går i gang med
at fjerne ukrudt i forhaven.
Efter frokost går jeg i seng og jeg tager mig en lang lur
– zzzz !! Da jeg står op, har jeg det
lidt bedre i skulderen – hurra!
Klokken er 16:30 og Sarah, vores yngste datter, ringer på
døren. Hun har lige afleveret sin bil hos ACG, et reparationsværksted, der
ligger lige rundt om hjørnet. Hun har bedt mig om, at køre hende til Bishops Cleeve
for at hente hendes tvillingerne hos deres dagplejer, Lyn. Jeg skal så køre dem
alle hjem til Evesham.
På vej til familiens hus i Evesham snakker jeg lidt med
Sarah. Hun er begynt at udfylde ansøgningsskemaer for at reservere to ugers
karantæne til Buddy, familiens hund. Buddy skal først bo 2 uger i karantæne i
Melbourne, inden han må flyve over til Perth. Når Sarah og Francis ved, hvornår
der er en ledig plads i karantæne til Buddy, kan de købe familiens flybilletter,
og Sarah kan sige jobbet op med en måneds varsel. Hun siger, at de muligvis i
et par uger vil bo hos Lois og mig, før de flyver af sted til Australien, måske
ved udgangen af oktober – uha!
Jeg bruger aftenen på at kigge på internettet. Jeg ser at
ifølge SØNDAGs sundhedsekspert, Rikke Goerlich (phytoterapeut), er det ikke
fornuftigt at overhælde grøn te eller urtete med kogende vand, fordi det
ødelægger flere af de gode stoffer der i teen – åh nej! Rikke anbefaler, at man
bruger vand, der måler 70 grader (C), med andre ord ca. 170 grader (F), hvor de
fleste stoffer altså vil være intakt – hurra!
For mit vedkommende bliver jeg meget chokeret, da jeg læser
disse ord, fordi jeg begynder hver dag med at drikke en liter grøn te, som jeg
laver ved at overhælde tre teposer med kogende vand – uha (igen)! Rikke
fortæller, at situationen er anderledes, når det kommer til ”sort te”, Earl Grey
te osv: disse teer er oxiderede og tåler derfor den højere temperatur.
Denne viden giver mig et problem. Hvordan skal jeg
forsikre, at temperaturen af vandet er rigtig, nå jeg laver en liter grøn te? Jeg
har ikke en passende termometer – uha!
Jeg søger lidt på nettet, og nogen har skrevet, at hvis
man hælder en kop kogende vand, og så umiddelbart hælder vandet ud af den
første kop i en anden kop, så sænker temperaturen 20 grader F. Men en liter er
meget mere end én kop, så jeg beslutter at gentage operationen tre gange, ved
at bruge to gryder og en kande – hurra!
Min grøn-te-fabrik - hurra!
Klokken er 22 og vi går i seng – zzzzz !!!!
No comments:
Post a Comment