Wednesday, 16 September 2015

Onsdag den 16. september 2015

Klokken er 4 og jeg står tidligt op. Jeg skynder mig ud på badeværelset for at veje mig: 10 sten 8 pund igen – pokkers! Min slankekur, som jeg den 26. august påbegyndte, går ikke ret godt – det ved jeg med sikkerhed !!!!

Jeg har lidt ondt i venstre skulderen i dag, så beslutter jeg at holde en dags pause fra at luge i køkkenhaven. Men Lois går i gang med at fjerne ukrudt i forhaven.

Efter frokost går jeg i seng og jeg tager mig en lang lur – zzzz !!  Da jeg står op, har jeg det lidt bedre i skulderen – hurra!

Klokken er 16:30 og Sarah, vores yngste datter, ringer på døren. Hun har lige afleveret sin bil hos ACG, et reparationsværksted, der ligger lige rundt om hjørnet. Hun har bedt mig om, at køre hende til Bishops Cleeve for at hente hendes tvillingerne hos deres dagplejer, Lyn. Jeg skal så køre dem alle hjem til Evesham.

På vej til familiens hus i Evesham snakker jeg lidt med Sarah. Hun er begynt at udfylde ansøgningsskemaer for at reservere to ugers karantæne til Buddy, familiens hund. Buddy skal først bo 2 uger i karantæne i Melbourne, inden han må flyve over til Perth. Når Sarah og Francis ved, hvornår der er en ledig plads i karantæne til Buddy, kan de købe familiens flybilletter, og Sarah kan sige jobbet op med en måneds varsel. Hun siger, at de muligvis i et par uger vil bo hos Lois og mig, før de flyver af sted til Australien, måske ved udgangen af oktober – uha!

Jeg bruger aftenen på at kigge på internettet. Jeg ser at ifølge SØNDAGs sundhedsekspert, Rikke Goerlich (phytoterapeut), er det ikke fornuftigt at overhælde grøn te eller urtete med kogende vand, fordi det ødelægger flere af de gode stoffer der i teen – åh nej! Rikke anbefaler, at man bruger vand, der måler 70 grader (C), med andre ord ca. 170 grader (F), hvor de fleste stoffer altså vil være intakt – hurra!

For mit vedkommende bliver jeg meget chokeret, da jeg læser disse ord, fordi jeg begynder hver dag med at drikke en liter grøn te, som jeg laver ved at overhælde tre teposer med kogende vand – uha (igen)! Rikke fortæller, at situationen er anderledes, når det kommer til ”sort te”, Earl Grey te osv: disse teer er oxiderede og tåler derfor den højere temperatur.

Denne viden giver mig et problem. Hvordan skal jeg forsikre, at temperaturen af vandet er rigtig, nå jeg laver en liter grøn te? Jeg har ikke en passende termometer – uha!

Jeg søger lidt på nettet, og nogen har skrevet, at hvis man hælder en kop kogende vand, og så umiddelbart hælder vandet ud af den første kop i en anden kop, så sænker temperaturen 20 grader F. Men en liter er meget mere end én kop, så jeg beslutter at gentage operationen tre gange, ved at bruge to gryder og en kande – hurra!

Min grøn-te-fabrik - hurra!

Klokken er 22 og vi går i seng – zzzzz !!!!


No comments:

Post a Comment