Sunday 7 May 2017

Lørdag den 6. maj 2017 kl 16:30 søndag den 7. maj 2017 kl 16:29

17:00 Jeg mærker, at jeg allerede begynder at føle mig lidt nervøs. I morgen skal jeg deltage i en fælles frokost sammen med Lois og hendes kirkes medlemmer, hvor jeg skal være selskabelig og venlig  - uha, sikke et mareridt!!!

Maggie, Lois’s veninde, går i kirke for sidste gang i morgen, fordi hun på tirsdag flytter ind i et plejehjem i Birmingham omegn. Kirken i byen Tewkesbury har organiseret en farvelfrokost til hende.

Maggie har ikke nogen bil længere, og Lois er ikke tilladt at køre bil for tiden på grund af grå stær, så derfor vil det være mit ansvar at hente Maggie og køre de to kvinder over til Tewkesbury.

18:00 Lois og jeg spiser aftensmad. Bagefter sætter jeg mig foran computeren og udprinte de næste 3 kapitler af ”Gunnlaugs saga ormstungu”, en saga på oldnorsk, der blev skrevet sidst i 13. århundrede, men udspiller sig under regeringstid af den engelske konge Ethelred II den Rådvilde (968-1016).

Efter kirkens fælles frokost i morgen kan jeg så krybe ud af kirken, gemme mig  i bilen i parkeringspladsen, kigge på kunderne, der går ind og ud af den lokale tatoveringsbutik, og læse samtidigt lidt oldnorsk– hurra! Scillas U3A oldnorske gruppe holder sit næste møde på onsdag i grevskabets bibliotek i bymidten. Sagaen er gruppens seneste projekt.

20:00 Lois og jeg bruger aftenen på at se lidt fjernsyn. De viser en interessant dokumentarfilm, der handler om en ambitiøse genindspilning af den berømte ”Dirty Dancing” film, genskabet på den lille skærm af to givne engelske skuespillere, der kommer fra det nordlige England: Keith Lemon og Paddy McGuinness.

Keith Lemon

Paddy McGuinness

Jeg har selv ikke set den oprindelige film, så Lois giver mig en hurtig resumé. Filmen udspiller sig på et feriested i Catskill Moutains bjerge-området. Patrick Swayze spiller en danselærer, der har en ung kvinde, Penny (Cynthia Rhodes), som sin regelmæssige dansepartner. Penny bliver tilsyneladende desværre gravid efter en engangsknald med en tjener. Du godeste – sikke en skør verden vi lever i !!!!

Lemon/McGuinness- genindspildningen er ganske succesfuld, men der er også deler, hvor deres nye version ikke virker ret godt, synes vi. Den mest bedrøvende tråd i den oprindelige film er måske Pennys graviditet og ulovlig abort i en snusket baggade.

Lemon og McGuinness tror, at dette tema er lidt for mørkt for britiske tv-seere, og de genskriver de pågældene scener, så Penny nu har et problem med forstoppelse i stedet for, at blive gravid. Lois og jeg er ikke helt sikre på, at denne scenario er så dramatisk, som det oprindelig, men det er ”juryen” stadig ude om!





I genindspildningen har Penny et problem
med forstoppelse, i stedet for et uønsket graviditet, men
Lois og jeg er ikke helt sikre på, at denne nye plotlinje er
så succesfuld som den oprindelige. Det er juryen stadig ude om!

Derudover er det lidt af en skam, synes vi, at itv-kanalen tillod åbenlys produktplacering af den værste type, i form af en fokus på en Kelloggs All-Bran-pakke, hvilket er lidt overraskende.

dette er produktplacering af den værste type,
synes Lois og jeg. Sikke et vanvid!!!!
Ofcom (reguleringsmyndigheden for 
kommunikationsindustrien – red.),
tag aktion – og hurtigt!
  
Det er også lidt uheldigt, at Jake, den rige læge, der til sidst helbreder Pennys forstoppelse, har en kone (Kelly Bishop i filmen), som i genindspildningen desværre bliver spillet af en tilsyneladende alkoholisk engelsk spillerinde – jeg kan ikke huske hendes navn. Det er lidt distraherende, at se nu og da hendes berusede adfærd (som for eksempel på dansegulvet eller på golfbanen), adfærd, som har ikke at gøre med plotten. 


 
rollen af den rige læges kone er desværre spillet
af en tilsyneladende alkoholisk skuespillerinde.
Hendes berusede adfærd foran tv-kameraerne, adfærd som ikke har noget
at gøre med plotten, er bare distraherende, synes vi.

22:00 Vi går i seng – zzzzzzz!!!

04:15 Jeg står tidligt op og laver én af mine rutinemæssige danske ordforrådtest.


08:00 Jeg lunter ud i køkkenet og laver to kopper te. Jeg tager dem med op i soveværelset og hopper op i sengen til Lois. Vi drikker téen og går i bad. Vi står op og spiser morgenmad.

10:00 Jeg går i gang med at udprinte de næste 10 sider af vores danske novelle, ”Forbandet”, af Gittemie Eriksen. Jeg oversætter de svære ord til engelsk og printe en ordforrådliste i bunden af hver side. Vores U3A danske gruppe har gjort denne novelle til vores seneste projekt.

Der har allerede været 10 mordoffre i dette rolige danske landsby – alle ofrene var ca. 37 år gamle, bortset fra én ældre dame. De gik alle i samme klasse på den lokale skole: deres tidligere lærerinde er også blevet dræbt. Den lokale landbetjent er i gang med at undersøge disse mysteriøse drab, og detaljer begynder at dukke frem om forskellige tilfælde af mobning dengang i klassen – du godeste, spændingen stiger, ingen tvivl om det!!!!!

forskellige 30-årige tilfælde af skolemobning
begynder at dukke frem – du godeste,
sikke en skør verden vi lever i !!!!!

11:30 Vi kører over til Leckhampton og henter Maggie, Lois’s veninde, og vi kører til Tewkesbury. Maggie går i kirke her for sidste gang. På tirsdag flytter hun ind til et plejehjem i Birmingham-område. Kirkens medlemmer har organiseret en farvelfrokost til Maggie, og derefter holder de den sædvanlige gudstjeneste (dagens anden – du godeste!).

Personlig glæder jeg mig ikke til at deltage i disse slags frokoster, fordi jeg skal være selskabelig og venlig  - uha, sikke et mareridt!!! Men jeg er heldig i dag, fordi frokosten er blevet forsinket og der kun er 20 minutter tilbage, så spiser jeg hurtigt og forsvinder, før eftermiddagens gudstjeneste starter kl 13:45. Ingen tid til snak – hurra!

14:00 Jeg gemmer mig i vores bil i den nærliggende parkeringsplads og læser den 8. kapitel af den islandske saga, som Scillas U3A oldnorske gruppe har valgt som dens seneste projekt.

Jeg har parkeret i hjørnet af parkeringsplads, hvor jeg kan observere den lokale tatoveringsbutik og de underlige kunder, der kommer ind og ud. Men desværre er butikken lukket af én eller anden grund – pokkers!

Den lokale tatoveringsbutik er desværre lukket –
ingenting at observere i dag – pokkers!!

Men det var et sidespring - undskyld! Tilbage til vores gamle islandske saga!

Gunnlaug, sagaens helt, en 18-årig islandsk skjald, har forladt Helga, sin smukke forlovet, i Island for at se verden – hvilket var meget dumt, fordi Helga er Islands smukkeste pige, og mændene står og venter i kø for at score hende. Du dumme Gunnlaug!!!!

hvorfor forlod du hende, Gunnlaug?
Du dumme dumme Gunnlaug!!!!!

Helga er Islands smukkeste pige, og mændene står
i kø for at score hende – du dumme dumme Gunnlaug (igen)!!!!

Gunnlaug rejser først til Norge, så til England, hvor han mødes med den angelsaksiske konge, Ethelred. I den 8. kapitel sejler Gunnlaug til Dublin og derefter Orkneyøerne: begge steder var dengang regeret af vikinge konger eller jarler, og til sidst rejser han til Sverige.


de vikingelande

I hvert land han besøger, mødes han med den lokale konge/jarl, og bliver inviteret til en fest, hvor han fremsiger én af sine digte. Kongerne og jarlerne har tendens til at være vilde med digtene og giver Gunnlaug en dyr gave som belønning. Gab gab!!!!

Men jeg tror, at der er mere sex og vold i de følgende kapitler, så må vi ikke opgivet håbet om at læse noget lidt mere begejstrende ha ha ha.

15:30 Gudstjenesten er sluttet. Jeg henter Lois og Maggie foran kirken og vi kører tilbage til Maggies hus i Leckhampton. Hun inviterer os ind i sit hus (nu næsten frit for møbler – du godeste, stakkels Maggie!). Vi drikker te med Maggie og siger farvel. Vi kører hjem. Sikke en dag!!!!!

vi drikker en farvel kop te med Maggie i
hendes næsten umøbleret hus. Stakkels Maggie!!!!


English translation

17:00 I sense that I'm already beginning to feel a little nervous. Tomorrow I have to take part in a communal lunch together with Lois and her church's members, where I have to be sociable and friendly - oh dear, what a nightmare !!!

Maggie, Lois's friend, is going to church for the last time tomorrow because she is moving to a nursing home in Birmingham on Tuesday. The church in the town of Tewkesbury has organised a farewell lunch for her.

Maggie has no car any more, and Lois is not allowed to drive a car due to cataracts, so it's my responsibility to pick Maggie up and drive the two women over to Tewkesbury.

18:00 Lois and I eat dinner. Afterwards, I sit myself down in front of the computer and print out the next 3 chapters of "Gunnlaugs saga ormstungu", a saga in Old Norse, written in the late 13th century, but set during the reign of the English king Ethelred II, the Unready (968-1016 ).

After the church's lunch in tomorrow, I will be able to creep out of the church, hide away in the car in the car park, watch the customers going in and out of the local tattoo shop, and at the same time read a little Old Norse - hurray! Scilla's U3A Old Norse Group is holding its next meeting on Wednesday in the county library in the town center, and the saga is our latest project.

20:00 Lois and I spend the evening watching television. An interesting documentary is on about an ambitious remake of the famous "Dirty Dancing" movie, to be reproduced on the small screen by two British actors from the north of England: Keith Lemon and Paddy McGuinness.

Keith Lemon

Paddy McGuinness

I have not myself seen the original movie, so Lois gives me a quick summary. The film is set in a resort in the Catskill Moutains area. Patrick Swayze plays a dance teacher who has a young woman, Penny (Cynthia Rhodes), as his regular dance partner. Penny apparently unfortunately becomes pregnant after a one-night-stand with a waiter. Good grief - what a crazy world we live in !!!!

The Lemon / McGuinness remake is quite successful, but there are also parts where their new version does not work well, we think. The most distressing thread in the original movie is perhaps Penny's pregnancy and illegal abortion in a dingy back-street.

Lemon and McGuinness think this theme is a bit too dark for British television viewers, and they rewrite the scenes in question, so Penny now has a constipation problem instead of getting pregnant. Lois and I are not completely sure that this scenario is as dramatic as the original one, but the "jury" is still out on that one!





In the remake Penny has a problem with constipation,
instead of an unwanted pregnancy, but
Lois and I are not quite sure this new plot line is
as successful as the original one. The jury is still out on that one!

In addition, it's a bit of a shame, we think, that the ITV channel allowed obvious product placement of the worst type, in the form of a focus on a Kellogg's All-Bran packet, which is a bit surprising.

This is product placement of the worst type,
Lois and I think. What madness !!!!
Ofcom (Regulatory Authority for the Communications Industry - Ed),
please take action - and fast!

It's also a bit unfortunate that Jake, the rich doctor who eventually cures Penny's constipation, has a wife (Kelly Bishop in the movie) who in the remake is unfortunately played by an apparently alcoholic English actress - I cannot remember her name. It's a bit distracting to see her drunk behaviour (eg on the dance-floor or on the golf course), which has nothing to do with the plot.


The role of the rich doctor's wife is unfortunately played
by an apparently alcoholic actress.
Her intoxicated behaviour in front of the tv cameras, which has nothing
to do with the plot, is merely distracting, we think.

22:00 We go to bed - zzzzzzz !!!

04:15 I get up early and do one of my routine Danish vocabulary tests.


08:00 I amble out to the kitchen and make two cups of tea. I take them up to the bedroom and jump into bed with Lois. We drink the tea and go in the shower. We get up and have breakfast.

10:00 I get started with printing out the next 10 pages of our Danish short story, "Accursed", by Gittemie Eriksen. I translate the hard words into English and print a vocabulary list at the bottom of each page. Our U3A Danish group has chosen this short story as our latest project.

There have already been 10 murder victims in this quiet Danish village - all the victims were about 37 years old, except for one older lady. They all went to the same class at the local school: their former teacher has also been killed. The local police constable is investigating these mysterious killings, and details are begining to emerge about various cases of bullying back then in the class - good grief, the excitement is mounting, no doubt about that !!!!!

 
Various 30-year-old cases of school bullying
are beginning to emerge - good grief,
What a crazy world we live in !!!!!

11:30 We drive over to Leckhampton and pick up Maggie, Lois's friend, and drive to Tewkesbury. Maggie is going to church here for the last time. On Tuesday she moves into a nursing home in the Birmingham area. Church members have organised a farewell lunch for Maggie, and after that they are holding the usual Sunday service (today's second - good grief!).

Personally, I do not look forward to taking part in these kinds of lunches, because I have to be sociable and friendly - oh dear, what a nightmare !!! But I'm lucky today because the lunch has been delayed and there's only 20 minutes left for it, so I eat fast and disappear before the afternoon's service begins at 1:45pm. No time to chat - hurray!

14:00 I hide in our car in the nearby parking lot and read the 8th chapter of the Icelandic saga, which Scilla's U3A Old Norse group has chosen as its latest project.

I have parked in the corner of the parking lot where I can observe the local tattoo shop and the weird customers that come in and out. But unfortunately the store is closed for some reason - damn it!

the local tattoo shop is closed unfortunately.
Nothing to observe today – damn !!!!

But that was a digression - sorry! Back to our old Icelandic saga!

Gunnlaug, the hero of the saga, an 18-year-old Icelandic skjald (bard), has left Helga, his beautiful fiancee, in Iceland in order to go off and see the world - which was very stupid because Helga is Iceland's most beautiful girl and the men are waiting in line to score with her. Stupid Gunnlaug !!!!

Why did you leave her, Gunnlaug?
You stupid stupid Gunnlaug !!!!!

Helga is Iceland's most beautiful girl, and the men are waiting
in line to score with her - you stupid stupid Gunnlaug (again) !!!!

Gunnlaug first travels to Norway, then to England, where he meets with the Anglo-Saxon king Ethelred. In this 8th chapter, Gunnlaug then sails to Dublin and afterwards to the Orkney Islands: both places were ruled by Vikings kings or earls at that time; eventually Gunnlaug travels to Sweden.


the Viking lands

In each country he visits, he meets with the local king / earl, and is invited to a feast where he presents one of his poems. The kings and the earls tend to be crazy about the poems and give Gunnlaug an expensive gift as a reward. Yawn yawn !!!!

But I believe there is more sex and violence coming in the next few chapters, so we must not give up hope of reading something a little more exciting ha ha ha.

15:30 The church service has finished. I pick up Lois and Maggie in front of the church and we drive back to Maggie's house in Leckhampton. She invites us into her house (now almost free of furniture - good grief, poor Maggie!). We drink tea with Maggie and say goodbye. We drive home. What a day!!!!!

We drink a farewell cup of tea with Maggie in
her practically unfurnished house. Poor Maggie !!!!



No comments:

Post a Comment