Friday 12 May 2017

Torsdag den 11. maj 2017 kl 16:30 fredag den 12. maj 2017 kl 16:29

17:15 Jeg hopper op på min kondicykel og tilbagelægge endnu 6 miles (10km). Jeg tænder for min smartphone, klikker på YouTube, og ser på 1962s 100 bedste sange ifølge Billboard. Hver gang jeg hopper op på min cykel, stiller jeg året ét år tilbage, og prøver at huske det års rolle i min livshistorie, i et forsøg på at udskyde demens ha ha ha.



Det er interessant, at da jeg for nylig så på Billboards 100 største hitsange fra midten af 1960’erne, kunne jeg ikke undgå at bemærke mange engelske sangere og grupper i denne amerikanske hitliste, men i 1963 og 1962 var der ingen eller næsten ingen sådan. Den traditionelle jazz var dengang meget populær i England (derfor trængte vi i 1963 en gruppe som Beatles, der skulle redde os fra ’al den jazz’) , og i 1962 var der to engelske jazznumre i Billboard-hitlisten, ”Midnight in Moscow” (Kenny Ball), og også ”Stranger on the Shore” af Acker Bilk, der faktisk endte med at toppe årets liste.


I 1961 plejede jeg og min lillesøster, Kathy, plejede at se kl 17 lige efter skole og før aftensmad  en underholdende tv-serie for teenagere og unge, ”Stranger on the Shore”, der handlede om en fransk teenager der boede i badebyen Brighton som au pair. Acker Bilks nummer var showets signaturmelodi. Lykkelige dage!!!!

Mine søskende gik alle i skoler, der var nævnt efter en berømt bristoler, Edward Colston (1636-1721). Der er også andre bygninger i byen, der er nævnt efter Colston, herunder Colston Hall, hvor man holder koncerter osv. Lois fortalte mig for nylig, at byens kommune under pres fra nogle sindsyge tilhængere af politisk korrekthed, har aftalt at skifte bygningens navn, bare fordi Colston ejede slaver. De politiske korrekte folk er sådanne nogle sjufter – det ved jeg med sikkerhed, og de har ingen sans af historie. Du godeste! Og kommunen består af en flok krystere – det har jeg ikke nogen tvivl om !!!!! Denne slags ting gør mig så vred!!!!!

18:00 Lois og jeg spiser aftensmad. Vi er stadig lidt ”granatchokerede”, efter 24 timer, hvor vi pludselig fandt ud af, at vi må flyve igen til København om tre ugers tid og passe på vores børnebørn, mens Alison, vores datter, og Ed, hendes mand, flyver til Hong Kong for at deltage i en type af ”ægteskabelig” jobsamtale – du godeste!

Jeg kan ikke lide at arrangere ting I sidste øjeblik. Jeg foretrækker at planlægge over mange uger / måneder / år  [du godeste, op med humøret! Ingen kan lide et pivehoved, Colin – red.]

Vi bruger resten af aftenen på at se lidt fjernsyn.  De viser en interessant dokumentarfilm, ”Sandheden om søvn”. Programmets vært er den charmerende/irriterende Michael Moseley med den underlige accent (fra det sydlige London eller grevskabet Surrey, det sydlige rige ???).




Jeg interesserer mig for at se denne dokumentarfilm, fordi det handler ikke bare om dem, der har svært ved at falde i søvn, men også om dem, jeg selv identificerer mig med, dvs, dem, der vågner for tidligt. Jeg fik at vide før i tiden, at Michael Mosley, programmets vært, selv lider af dette problem (han plejer at vågne kl 3, og har svært ved at falde tilbage i søvn).

I mit tilfælde er jeg helt sikker på, at problemet er arveligt – min mor vågnede også meget tidligt, men hun blev liggende i sengen. Hun må have spurgt mig millioner af gange, hvad hun kunne gøre ved det – du godeste!!!! Og hun afslog at stå op og gå ned ad trappen, fordi hun ikke ønskede at forstyrre Polly, hendes kat – sikke et vanvid!!!!

Mosley indrømmer i programmet, at ældre personers behov for søvn er mindre (ca 1 time mindre end den gennemsnitlige voksen), mens for unge på den anden side er det ca 1 time mere.

Der er en test, hvis man vil finde ud af, om man lider af mangel på søvn eller ej. Om eftermiddagen skal du lægger dig i et formørket værelse, med en ske i en hånd, som man strækker ud over sengens kant. Du lægger en metalbakke ned på gulvet under hånden. Hvis du falder i søvn, vil du tabe skeen på bakken, hvilket vil vække dig op og du kan tjekke uret. Hvis man falder i søvn efter 15 minutter, er du ok; efter 10 minutter så mangler du måske søvn, efter 5 minutter, så har du  et stort problem. Du godeste!

Mange forskere tror, at vores naturlige indre kropsure er blevet ødelagt af lys fra elektronisk udstyr: tv’er, computere, smartphones osv. Mosley overnattede om sommeren i et hus lavet af glas (uden gardiner) på den danske ø Bornholm og vågnede forfrisket, siger han.

Forskerne råder os til, at slukket for elektroniske udstyr mindst en time før vi går i seng. Lois og jeg plejer at se fjernsyn mellem kl 21 og 22, fordi tv-kanalerne sende deres mest interessante programmer efter kl 21. Vi diskuterer, om vi kunne optage disse programmer på vores spritny Plusnet TV-enhed og se dem den følgende dag, og bruge denne sidste time af dagen på at gøre andre ting, for eksempel lytter til musik i radioen.

det er bedre hvis man slukker for
alt elektronisk udstyr mindst 1 time før sengetid.

Elektroniske ure på natbordet er også en dårligt idé, siger forskerne. De råder os også til at sove med åbne gardiner, og vågne på den naturlige måde, dvs, når det bliver lyst. Men de siger ikke noget om den enorme forskel på dagens længde i det nordlige Europa. Det ville ikke være fornuftigt for Lois og mig at sove med åbne gardiner, fordi der er stærk  gadebelysning lige foran huset. Vi ville måtte sove i Sarahs gamle værelse, der giver udsigt over baghaven.

Vi ser Mosley og 3 frivillige, der også har problemer med at sove, afprøve forskellige løsninger, der er baseret på aktuel videnskabelig forskning:  ”mindfulness”,  varmt bad/brusebad 1 time før sengetid, 2 kiwifrugter en time før sengetid, og prebiotiske drikk en time før sengetid. Det ser ud til, at alle 4 methoder hjalp, især det prebiotiske drik, som jeg selv må prøve før eller senere.


vi ser Mosley og 3 frivillige prøve forskellige løsninger
på deres søvnproblemer

For øvrigt hører vi også om et overraskende resultat, at en stærk kop kaffe lige før en 15-20 minutters eftermiddagslur, kan hjælpe til at få én til at føle sig mere forfrisket, når man vågner. Det kan hjælpe for eksempel med at køre bil videre på motorvejen, når man er træt. Det er svært at tro at det virker, men jeg er frisk på at prøve det næste gang vi har en lang rejse med bilen.

22:00 Vi går i seng – zzzzzzz!!!!!

04:30 Jeg står tidligt op og laver en af mine rutinemæssige danske ordforrådtest.


07:45 Jeg trisser ud i køkkenet og laver to kopper te. Jeg tager dem med op i soveværelset og kravler tilbage under dynen til Lois. Vi drikker téen og står op.

09:15 Vi kører over til Bishops Cleeve for at indkøbe på det lokale Tescos-supermarked. Bagefter kører vi ud til det nærliggende Stoke Orchards-genbrugscenter. Vi har en gammel computer, to gamle monitorer, et gammelt klaver, flere rustne haveredskaber, og flere gamle par sko, som vi vil smide ud. Det er stadig min drømme (som jeg har ikke opgivet håbet endnu om), at vi på et tidspunkt i fremtiden vil kunne flytte ud af dette enorme hus, men tegnene er ikke ret gode – det må jeg indrømme. Vi har meget flere gamle unyttige ting tilbage i huset og i haven – det har jeg ikke nogen tvivl om !!!!!

12:30 Vi spiser frokost og bagefter går vi i seng i et par timer. Jeg læser 8 sider af min sengetidbog, ”Digte af Philip Larkin, valgt af Martin Amis”.

15:00 Vi står op. Lois smutter ind hos naboerne (Bill og Mary). Hun vil gerne snakke med dem om Hong Kong. Alison, vores datter i København, og Ed, hendes mand, har en mulighed for at flytte til Hong Kong, når Ed bliver afskediget af sit firma, der har besluttet at sælge sine forretninger i Skandinavien og koncentrere sig om USA, Canada og Storbritannien.

Bill og Mary boede i flere år i Hong Kong, da Bill arbejdede for den britiske hær, og Hong Kong stadig var en britisk koloni. Lykkelige dage!!!!

Hong Kong i de gode gamle dage –
Maggie og Denis Thatcher på besøg – hurra!!!

Lois og jeg vil hellere have at Alison og Ed flytter til Holland i stedet for Hong Kong, men Alison sagde i går, at der var problemer med den hollandske option. I dag imidlertid siger hun, at det hollandske firma har kontaktet Ed igen, så kan det være, at det stadig er en mulig option.

Holland ville være ideel for Lois og mig. Lois hader at flyve, men vi kunne rejse til Holland med tog eller med bil.

15:30 Jeg har lidt alenetid, og jeg slapper af med en kop te i sofaen.

English translation

17:15 I jump up on my exercise bike and clock up another 6 miles (10km). I turn on my smartphone, click on YouTube, and look at 1962's 100 best songs according to Billboard. Every time I jump on my bike, I set the year back by one year , trying to remember the part played by that year in my life story, in an attempt to postpone the dementia ha ha ha.



Interestingly, when I recently watched Billboard's 100 biggest hit songs from the mid-1960s, I could not help noticing many English singers and groups in this American hit list, but in 1963 and 1962 there were none or almost none such. 

Traditional jazz was very popular in England at that time (that's why, in 1963, we needed a group like the Beatles to save us from 'all the jazz'), and in 1962 there were two English jazz numbers in the Billboard hitlist, 'Midnight in Moscow' (Kenny Ball), and also "Stranger on the Shore" by Acker Bilk, which actually ended up by topping the year's list.


In 1961, I and my little sister, Kathy, at 5pm after school and before dinner used to watch an entertaining television series for teenagers and youngsters, "Stranger on the Shore", about a French teenager living in the seaside resort of Brighton as an au pair. Acker Bilk's song was the show's signature tune. Happy days !!!!

My siblings were all in schools named after a famous Bristolian, Edward Colston (1636-1721). There are also other buildings in the city named after Colston, including Colston Hall, where concerts are held, etc. Lois recently told me that the city council, under pressure from some crazy supporters of political correctness, have agreed to change the name of the building, just because Colston owned slaves. The politically correct people are such bastards - I know that for sure, and they have no sense of history. My God! And the council is made up of a bunch of cowards - I have no doubts about that !!!!! This kind of thing makes me so angry !!!!!

18:00 Lois and I eat dinner. We are still a little "shell-shocked" after 24 hours in which we suddenly found out that we have to fly to Copenhagen again in three weeks' time and look after our grandchildren while Alison, our daughter, and Ed her husband, fly to Hong Kong to participate in a kind of "marital" job interview - my god!

I do not like to arrange things at the last minute. I prefer to plan over many weeks / months / years - good grief. [Lighten up, nobody likes a whinger, Colin - Ed.]

We spend the rest of the evening watching television. An interesting documentary, "The Truth About Sleep" is on. The host of the program is the charmingly-annoying Michael Moseley, he of the strange accent (from south London or the county of Surrey, the "southern kingdom" ???).


I'm interested in watching this documentary film because it's not just about those who find it hard to fall asleep but also about the people  I identify with, ie those who wake up too early. I found out previously that Michael Mosley, the host of the program, himself suffers from this problem (he usually wakes up at 3, and has trouble falling asleep again).

In my case, I am absolutely sure that the problem is hereditary - my mother used to wake up very early, but she stayed lying in bed. She must have asked me millions of times what she could do about it - my god !!!! And she refused to get up and go downstairs because she did not want to disturb Polly, her cat - what madness !!!!

Mosley admits in the program that older people's need for sleep is less (about 1 hour less than the average adult), while for young people on the other hand it is about 1 hour more.

There is a test if you want to find out if you are suffering from a lack of sleep or not. In the afternoon, lie down in a darkened room, with a spoon in one hand stretched out beyond the edge of the bed. You put a metal tray down on the floor beneath your hand. If you fall asleep, you will drop the spoon on the tray, which will wake you up and you can check the clock. If you fall asleep after 15 minutes, you are ok; if after 10 minutes you may be sleep-deprived; if after 5 minutes, then you have a big problem. My goodness!

Many researchers believe that our natural inner body clocks have been ruined by light from electronic equipment: televisions, computers, smartphones, etc. Mosley stayed one summer night in a house made of glass (without curtains) on the Danish island of Bornholm and woke up refreshed, he says.

The researchers advise us to turn off electronic equipment at least one hour before going to bed. Lois and I usually watch television between 9pm and10pm because the TV channels put out their most interesting programs after 9pm. We discuss whether we could record these programs on our brand new Plusnet TV device and watch them the following day, using this last hour of the day to do other things, such as listening to music on the radio.

It's better if you turn off
all electronic equipment at least 1 hour before bedtime.

Electronic clocks on the nightstand are also a bad idea, say the researchers. They also advise us to sleep with open curtains and wake up in the natural way, ie when it becomes light. But they do not say anything about the huge difference in the length of days in northern Europe. It would not be sensible for Lois and me to sleep with open curtains because there is powerful street lighting right in front of the house. We would have to sleep in Sarah's old room, which overlooks the backyard.

We see Mosley and 3 volunteers who also have trouble sleeping, trying out different solutions based on current scientific research: "mindfulness", hot bath / shower 1 hour before bedtime; 2 kiwi fruits an hour before bedtime and prebiotic drink one hour before bedtime. It seems that all 4 methods helped, especially the prebiotic beverage, which I will have to try one of these days.


We see Mosley and 3 volunteers trying different solutions
for their sleep problems

Incidentally, we also hear a surprising result that a strong cup of coffee just before a 15-20 minute afternoon nap can help make you feel more refreshed when you wake up. That can help, for example, with driving a car on the highway when tired. It's hard to believe it works, but I'm keen to try it out the next time we have a long journey with the car.

22:00 We go to bed - zzzzzzz !!!!!

04:30 I get up early and do one of my routine Danish vocabulary tests.


07:45 I toddle out into the kitchen and make two cups of tea. I take them up to the bedroom and crawl back under the covers with Lois. We drink the tea and get up.

09:15 We head over to Bishops Cleeve to do the shopping at the local Tesco's supermarket. Afterwards we drive out to the nearby Stoke Orchard recycling centre. We have an old computer, two old monitors, an old keyboard, several rusty garden tools, and several old pairs of shoes we want to throw out. It is still my dream (which I have not yet given up hope of) that at some point in the future we will be able to move out of this huge house, but the signs are not that good - that's something I have to admit. We have a lot more old useless things left in the house and in the garden - I have no doubts about that !!!!!

12:30 We eat lunch and afterwards we go to bed for a couple of hours. I read 8 pages of my bedtime book, "Poems by Philip Larkin, chosen by Martin Amis".

15:00 We get up. Lois pops in at the neighbours (Bill and Mary). She would like to talk to them about Hong Kong. Alison, our daughter in Copenhagen, and Ed, her husband, have the opportunity to move to Hong Kong when Ed is let go by his company, which has decided to sell its businesses in Scandinavia and concentrate on the United States, Canada and the United Kingdom.

Bill and Mary lived for several years in Hong Kong when Bill worked for the British Army, and Hong Kong was still a British colony. Happy days !!!!

Hong Kong in the good old days -
Maggie and Denis Thatcher on a visit - hurrah !!!

Lois and I would rather have Alison and Ed move to Holland instead of Hong Kong, but Alison said yesterday that there was a problem with the Dutch option. Today, however, she says that the Dutch company has contacted Ed again, so it may still be a possible option.

Holland would be ideal for Lois and me. Lois hates to fly, but we could travel to Holland by train or by car.

15:30 I have a little alone time and I relax with a cup of tea on the couch.


No comments:

Post a Comment