Thursday 25 May 2017

Onsdag den 24. maj 2017 kl 16:30 torsdag den 25. maj 2017 kl 16:29

16:30 Lois og jeg er meget trætte efter dagens begravelse i Oxford og en masse snak med gamle venner. Det var rart at snakke med den (afdøde) 100-årige Basils to døtre og med deres mænd, sønner og døtre. Både Lois og jeg mangler stadig (”efter alle disse år” dvs på 71 år) selvtillid, og vi deler samme fattelse om, at vi grundlæggende er meget kedelige mennesker (undtagen overfor hinanden selvfølgelig), så er det en forfriskende forandring at finde, at gamle venner (endda den yngre generation) er glade for, at se os igen, og kappes om, at fange vores opmærksom.

Tre af Basils børnebørn er meget glade for at spille musik – de for længst startede en tre personers popgruppe, der engang imellem spiller i lokale pubber, så gør jeg mig umage for at publicisere den gruppe, jeg startede i 1960’erne med mine søskende, ”De tre hunde”. Jeg taler om sangen, jeg for et par år siden lagde op på YouTube – jeg har ikke opgivet håbet om, at den en dag vil ”gå viralt”, men tiden løber ud – det har jeg ikke nogen tvivl om !!!! Desværre min gruppe opløste sig kort efter optagelsen på grund af såkaldte ”kunstneriske forskelle”, hvilket var lidt af en skam, synes jeg. Men sådan er livet !!!!

Det var bitter-sødt at tillade den afdøde Roger Moore guide os hjem gennem nogle smukke Cotswold landsbyer med sin betryggende stemme på vores Tomtom-enhed, fordi han kun i går døde. Hvil i fred, Roger og hyl dig – du holdt os ud af Spectres hænder, det ved vi med sikkerhed!!!! Selve danske Morten Ingemann, min yndlingstegner, dedikerede sin daglige tegneserie til Roger, med et ordspil på Rogers efternavn – ”Roger No Moore”. Ingemann skildrer ham med engelvinger på skuldrene. Vi kommer alle til at savne dig, Roger – ingen tvivl om det.

17:30 Vi går lige et smut i vores naboernes have for at vande deres planter, mens de er væk på ferie i Berlin. Deres baghave ligner vores, og er meget lang,  (50m?). I to dage har vi brugt deres lange haveslange, men i dag finder vi, at den er begyndt at lække, så må vi finde to vandkanner – pokkers! Det er lidt irriterende at skulle gå 50m frem og tilbage mellem vandhanen og drivhuset, grøntsagsbedene osv, men sådan er livet (igen) !!!!!

det er lidt irriterende at skulle bruge vandkannerne
i stedet for naboernes lange haveslange – pokkers !!!!

18:30 Vi spiser aftensmad og smækker benene op foran fjernsynet. De viser en interessant dokumentarfilm om Bletchley Park under den 2. verdenskrig.


For engangs skyld koncentrerer denne dokumentarfilm sig ikke om Alan Turing, men om Bill Tutte, en anden  matematiker/kodebryder. Der er også tale om John Tiltman, den brigadegeneral (”The Brig”), der arbejdede med Bill Tutte på japanske koder. Jeg mødte engang Tiltman, også Joan Murray, der på ét tidspunkt var Alan Turings kæreste/forlovede i Bletchley Park, da han var i benægtelsen om sin homoseksualitet – stakkels Joan, men hun havde en smal flugt, det kan man ikke argumentere imod!!!!

Lykkelige tider! Men i dag mindedes Lois og jeg, at det er rart at være på pension. Vi måtte klare i dag en masse trafikpropper og bilkøer da vi kørte til og fra Oxford for at deltage i Basils begravelse. Du godeste – sikke et vanvid!!!!

21:00 Vi fortsætter med at se lidt fjernsyn. De viser en anden interessant dokumentarfilm, der handler om såkaldte ”super-elementer”, der bliver brugt i mange moderne gadgets. 



Det er lidt af et chok for Lois og mig, at høre at moderne gadgets (smartphones, MRI scannere, jetmotorer på fly osv) af afhængige af for eksempel helium og også en masse underlige sjældne mineraler/elementer (indium, rhenium, neodemium, lithium osv), som menneskeheden meget snart kommer til at løbe tør for. Du godeste! Lois og jeg troede fejlagtigt (måske ubedvidst), at disse underlige mineraler alle enten ”groede på træer” eller på ét eller andet måde kunne ”fremstilles” i et laboratorium, hvilket var en meget skør idé, i betragtning af, de først og fremmest er elementer!!!! Du godeste, hvor var vi dog dumme!!!

Det kan være, at menneskeheden for eksempel om 10 år vil løbe tør for elementet indium, der gør det muligt at skabe smartphonens touchscreen-teknologi. Forskerne er allerede begyndt at arbejde på projekter om at udvinde elementer på planeten Mars eller på asteroider. Du godeste – sikke et vanvid!!!!

sikke en skør verden vi lever i !!!!!

22:00 Vi går i seng – zzzzzzz!!!!!!

04:00 Jeg står tidligt op og laver én af mine rutinemæssige danske ordforrådtester.


08:00 Jeg dasker ud i køkkenet og laver to kopper te. Jeg tager dem med op i soveværelse og kryber tilbage under dynen til Lois. Vi drikker téen og står op. Vi spiser morgenmad.

09:30 Lois går hen rundt om hjørnet for at få håret klippet. Jeg går i gang med at læse de næste 10 sider af den danske novelle, vores U3A danske gruppe er i gang med at læse. Jeg printer en ordforrådliste ud i bunden af hver side. Plottet bliver mere og mere fascinerende og mysteriøst.

Novellen handler om en mysteriøs række af mord og selvmord, der fandt sted i en rolig dansk landsby. Novellens helt, Per Janson, den lokale landbetjent, er i gang med at undersøge forbrydelserne.

Morderens offer gik alle for 30 år siden i samme klasse på den lokale skole, da de var 7-8 år gamle. Medlemmerne af vores U3A gruppe tror, at Mia, nu en lokal advokat, må have været gerningsmanden, fordi hun var den eneste elev, som alle de andre elever godt kunne lide – hun var smuk og sød, og afslog at deltage i at mobbe de mere upopulære elever – du godeste! Vores gruppes medlemmer tror, at hun er den overfladisk mindst sandsynlige kandidat til morderen, og derfor det være hende, der begik alle disse frygtelige forbrydelser – du godeste, hvor er vi dog kyniske!!!!


Mia, den sexede lokale advokat, som kvinder beundrer og
mænd begærer. Hun er for sød, ikke at være den uforventede morder,
siger vores gruppes medlemmer!!!

I formiddag læser jeg om endnu et mysteriøs dødsfald, der er lidt anderledes end de andre. En skolelærerinde, der arbejdede på skolen for ca. 30 år siden, er blevet fundet død i sit badekar. Hun besluttede at tage en bad før hun og hendes mand gik i seng. Manden var nede i stuen, da han hørte hende kalde ud og bagefter begynde at skrige. Han skyndte sig op ad trappen men fandt, at døren var låst, og han ikke kunne få den op. Han husker ikke noget mere, indtil han næste morgen vågnede op alene i parrets dobbeltseng. Han smuttede straks ind i badeværelset og fandt sin kone i badekaret – hun var druknet. Forfatteren gør umage for at klarlægge, at kvindens bene var hvide og ubarberede – men jeg er ikke helt sikker på, om dette er betydningsfuld, eller ej – vi får se!!!! Du godeste – sikke et vanvid!!!!

11:30 Det er pludselig blevet meget varmt (77 grader F eller 25C), hvilket er lidt af et chok for Lois og mig. Vi dasker rundt i huset letpåklædte og har ikke lyst til at gøre noget – du godeste!

Vi spiser frokost og bagefter går jeg i seng for at tage mig en gigantisk eftermiddagslur – zzzzz!!!

15:00 Jeg står op. Lois smutter ind i naboerne (Bill og Mary) for at snakke lidt og tale med dem om gårsdagens begravelse i Oxford.

Jeg kigger lidt på nettet. Alison, vores datter i København, tog i morges på ferie til Bornholm, en lille danske ø i Østsøen, og hun og Ed, hendes mand, har lagt nogle charmerende billeder op på Facebook og Instagram.


Alison, vores datter i København,
tager på ferien i morges til den danske ø Bornholm i Østsøen.
De mødte der tilfældigvis en familie de godt kender,
familien Green med 2 børn (englændere, amerikanere måske
-        det er jeg ikke helt sikker på)

16:15 Lois kommer hjem igen og vi slapper af med en kop te på terrassen.


English translation

16:30 Lois and I are very tired after today's funeral in Oxford and after a lot of talk with old friends. It was nice to chat with the (deceased) 100-year-old Basil's two daughters and with their husbands, sons and daughters. Both Lois and I are still ("after all these years" ie 71 years) lacking self-esteem, and we share the same concept that we are basically very boring people (not to each other of course), so it's a refreshing change to find that old friends (even the younger generation) are happy to see us again and compete to catch our attention.

Three of Basil's grandchildren love to play music – ages ago they started a three-person pop group that occasionally plays in local pubs, so I take pains to publicise the group I started in the 1960s with my siblings, "The Three Dogs ". I talk about the song I put on YouTube a couple of years ago - I have not given up the hope that one day it will "go viral" but time is running out - I have no doubts about that !!!! Unfortunately, my group split shortly after the recording due to so-called "artistic differences" which was a bit of a shame, I think. But such is life !!!!

17:30 We pop into our neighbours' garden to water their plants while they are away on holiday in Berlin. Their back garden is similar to ours and is very long (150 ft?). For two days we have used their long hose, but today we find that it has started to leak, so we have to find two watering cans - damn! It's a bit annoying to have to walk 150 ft back and forth between the faucet and the greenhouse, vegetable beds etc, but that's life (again) !!!!!

it's a bit annoying to have to use the watering cans
instead of the neighbours' long hose - damn!!!!

18:30 We have dinner and stick our feet up in front of the television. An interesting documentary is on, all about Bletchley Park during the Second World War.


For once, this documentary does not focus on Alan Turing, but on Bill Tutte, another mathematician / codebreaker. There is also much mention of John Tiltman, the brigadier ("The Brig"), who worked with Bill Tutte on Japanese codes. I once met Tiltman, and also Joan Murray, who at one time was Alan Turing's girlfriend / fiancée in Bletchley Park when he was in denial about his homosexuality - poor Joan, but she had a narrow escape, one cannot argue with that !!!!

Happy times! But today, Lois and I were reminded that it's nice to be retired. We had to cope with a lot of traffic jams and tailbacks  when we drove to and from Oxford to attend Basil's funeral. Good grief - what madness !!!!

21:00 We continue to watch a bit of television. Another interesting documentary is on, all about the so-called "super elements" that are being used in many modern gadgets.


It's a bit of a shock for Lois and me to hear that modern gadgets (smartphones, MRI scanners, aircraft jet engines etc) depend on, for example, helium and also a lot of weird rare minerals / elements (indium, rhenium, neodemium, lithium Etc.), which humanity will soon be running out of. My Goodness! Lois and I mistakenly believed, perhaps subconsciously, that these peculiar minerals all "grew on trees" or in one way or another could be "manufactured" in a laboratory, which was a very crazy idea, considering that they are essentially elements !!! ! Good grief, how stupid we were !!!

For example, in 10 years, mankind may run out of the element indium, which makes it possible to create smartphone touch-screen technology. The researchers have already begun working on projects to mine elements on the planet Mars or on asteroids. My god - what madness !!!!

What a crazy world we live in !!!!!

22:00 We go to bed - zzzzzzz !!!!!!

04:00 I get up early and do one of my routine Danish vocabulary tests.


08:00 I shuffle out to the kitchen and make two cups of tea. I take them up to the bedroom and creep back under the covers with Lois. We drink the tea and get up. We eat breakfast.

9:30 Lois walks around the corner to get her hair cut. I get going with reading the next 10 pages of the Danish short story our U3A Danish group is currently reading. I print out a vocabulary list at the bottom of each page. The plot is becoming more and more fascinating and mysterious.

The story is about a mysterious series of murders and suicides that took place in a quiet Danish village. The story's hero, Per Janson, the local village constable, is investigating the crimes.

The murder victims all went to the same class at the local school 30 years ago in when they were 7-8 years old. The members of our U3A group believe that Mia, now a local lawyer, must have been the perpetrator because she was the only student that all the other students liked - she was beautiful and sweet and refused to participate in bullying the more unpopular students - good grief! Our group's members think she is superficially the least likely candidate for the murderer, and therefore she must have committed all these terrible crimes - good grief, where how cynical we are !!!!

Mia, the sexy local lawyer whom women admire and
men desire. She is too nice not to be the unexpected murderer,
say our group members !!!

This morning I read about another mysterious death that is a little different from the others. A school teacher who worked at school approx. 30 years ago has been found dead in her bathtub. She decided to take a bath before she and her husband went to bed. The husband was down in the living room when he heard her call out and afterwards start screaming. He hurried up the stairs but found that the door was locked and he could not get it open. He does not remember anything more until he woke up alone in the couple's double bed the next morning. He immediately popped into the bathroom and found his wife in the bathtub - she had drowned. The author makes a point of emphasising that the the woman's legs were white and unshaved - but I'm not quite sure if this is significant, or not - we'll see !!!! My god - what madness !!!!

11:30 It's suddenly become very hot (77 degrees F or 25C), which is a bit of a shock to Lois and me. We shuffle around the house, lightly dressed and do not want to do anything - my god!

We eat lunch and afterwards I go to bed and take a gigantic afternoon nap - zzzzz !!!

15:00 I get up. Lois pops next door to the neighbours (Bill and Mary) to chat a little and talk to them about yesterday's funeral in Oxford.

I take a little look online. Alison, our daughter in Copenhagen, went on holiday this morning to Bornholm, a small Danish island in the BalticSea, and she and Ed, her husband, have posted some charming pictures on Facebook and Instagram.


Alison, our daughter in Copenhagen,
went on holiday this morning to the Danish island of Bornholm 
in the Baltic Sea. They happened to meet a family they know well,
the Green family with 2 children (English, maybe Americans
- I'm not quite sure)

16:15 Lois comes home again and we relax with a cup of tea on the terrace.


No comments:

Post a Comment